'I'll kill you all': Man doodt 3 in Rome condo bestuursvergadering

12 Dec 2022

'I'll kill you all': Man doodt 3 in Rome condo bestuursvergadering

ROME (AP) - Een man opende zondag het vuur tijdens een bestuursvergadering van een condominium in een coffeeshop in het noorden van Rome, waarbij drie mensen om het leven kwamen en anderen gewond raakten, zeiden autoriteiten en getuigen.

De burgemeester van Rome, Roberto Gualtieri, riep voor maandag een spoedvergadering bijeen na wat hij noemde "de ernstige episode van geweld die onze stad heeft getroffen". In een tweet bevestigde hij dat er drie mensen zijn omgekomen bij de schietpartij in de arbeiderswijk Fidene.

“De schietpartij vond plaats in een afgesloten buitenzitgedeelte van de bar, genaamd “Il Posto Giusto,” of “The Right Place.”

Het dagblad La Repubblica citeerde getuige Luciana Ciorba, vice-president van het condo-bestuur, die zei dat de man de bar binnenkwam terwijl hij riep "Ik vermoord jullie allemaal", en vervolgens het vuur opende. Deelnemers slaagden erin hem te ontwapenen totdat de politie van Carabinieri arriveerde.

Tijdens een video-interview zei Ciorba dat de man bekend was bij bestuursleden en eerder was aangegeven bij de autoriteiten voor het uiten van bedreigingen tegen lokale bewoners.