Fox News-presentator Trey Gowdy scheldt Republikeinen uit omdat ze de resultaten van alweer een nieuwe stemming niet respecteren

12 Dec 2022

Fox News-presentator Trey Gowdy scheldt Republikeinen uit omdat ze de resultaten van alweer een nieuwe stemming niet respecteren

Fox News-presentator Trey Gowdy hekelde zondag mederepublikeinen voor weer een andere versie van verkiezingsweigering. (Bekijk de video hieronder.)

En deze heeft alleen betrekking op de GOP.

Nadat afgevaardigde Kevin McCarthy vorige maand met overweldigende stemmen de GOP-nominatie voor House Speaker won, hebben enkele extreemrechtse House-leden zich verzet tegen de huidige House-minderheidsleider. Rep. Andy Biggs (Arizona) stelt zich ook kandidaat voor spreker, hoewel hij geen kans heeft om te winnen. Het verzet zou stemmen kunnen afleiden, waardoor McCarthy's kansen om de plek van de spreker in de verkiezingen van 3 januari veilig te stellen, verpest worden.

Gowdy, een voormalig GOP-congreslid uit South Carolina, had er genoeg van.

'In plaats van zich te verenigen rond een wetgevende of onderzoeksagenda, vechten de Republikeinen van het Huis met zichzelf over wie de spreker zal zijn', zei hij. 'Ja, je geheugen klopt. De primary voor spreker was een maand geleden. Kevin McCarthy won met 85% van de stemmen. Maar een kleine maar vocale groep Huisrepublikeinen zal de winnaar van de voorverkiezingen niet steunen.”

"Tot zover verkiezingen die gevolgen hebben of de wil van het volk respecteren of wat voor platitudes dan ook, maar alleen wanneer het uitkomt", vervolgde Gowdy. "Deze kleine groep Republikeinse kamikazes is ervan overtuigd dat Donald Trump in 2020 het presidentschap heeft gewonnen met 47% van de stemmen, maar op de een of andere manier verloor Kevin McCarthy de race van de spreker met 85% van de stemmen."

Gowdy onderbrak zijn protest met een clou.

"Wiskunde was nooit hun sterkste kant."

Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Werk hier uw instellingen bij om het te zien.

Gerelateerd...

Regelmatige Fox News-gast betrapt op het vervuilen van het netwerk op Hot Mic

Kijk hoe Hannity en Ingraham 'pissed-offness' delen over GOP-verkiezingsflops

Ex-Trump-adviseur Kellyanne Conway ontploft GOP-senatoren in 'Adapt Or Die'-tijdperk