Elon Musk slaat terug op voormalig NASA-astronaut Scott Kelly, die de miljardair beschuldigde van het bespotten van de LGBTQ-gemeenschap door het misbruiken van geslachtsvoornaamwoorden

12 Dec 2022

Elon Musk slaat terug op voormalig NASA-astronaut Scott Kelly, die de miljardair beschuldigde van het bespotten van de LGBTQ-gemeenschap door het misbruiken van geslachtsvoornaamwoorden

Voormalig NASA-astronaut Scott Kelly en Twitter-eigenaar Elon Musk kibbelden over het gebruik van geslachtsvoornaamwoorden.Bill Ingalls/NASA/Paul Hennessy/NurPhoto via Getty Images

Elon Musk en voormalig NASA-astronaut Scott Kelly kibbelden over het gebruik van geslachtsvoornaamwoorden.

Kelly zei tegen Musk dat hij geen "haat moest promoten" jegens de LGBTQ-gemeenschap door de spot te drijven met geslachtsvoornaamwoorden.

Musk zei dat "het opdringen" van geslachtsvoornaamwoorden aan anderen "noch goed, noch aardig voor iemand" was.

Elon Musk was zondag verwikkeld in een Twitter-ruzie met een voormalige NASA-astronaut nadat de miljardair de spot leek te drijven met het gebruik van geslachtsvoornaamwoorden.

"Mijn voornaamwoorden zijn Prosecute/Fauci", twitterde Musk, kennelijk verwijzend naar dr. Anthony Fauci, medisch adviseur van het Witte Huis.

Scott Kelly, een voormalig NASA-astronaut, reageerde op de tweet en zei: "Elon, bespot en promoot alsjeblieft niet de haat jegens reeds gemarginaliseerde leden van de #LGBTQ+-gemeenschap die risico lopen op geweld. Ze zijn echt mensen met echte gevoelens. Bovendien is dr. Fauci een toegewijde ambtenaar wiens enige drijfveer het redden van levens was."

In een antwoord aan Kelly zei Musk: "Ik ben het daar absoluut niet mee eens. Je voornaamwoorden aan anderen opdringen als ze er niet om vragen, en impliciet degenen die dat niet doen uitsluiten, is voor niemand goed en ook niet aardig."

>

Kelly is een voormalig commandant van het internationale ruimtestation ISS en bestuurde de Space Shuttle Discovery op een missie om de Hubble Space Telescope te onderhouden in 1999. Hij ging in 2016 met pensioen bij NASA nadat hij talloze onderscheidingen en onderscheidingen had ontvangen.

Het is niet de eerste keer dat Musk zich richt op geslachtsvoornaamwoorden. In 2020 zei zijn ex-partner Grimes "stop hiermee" nadat Musk had getweet dat "voornaamwoorden waardeloos zijn".

Zes maanden later deelde Musk een meme die de spot dreef met geslachtsvoornaamwoorden die in biografieën op sociale media werden gebruikt. Als reactie hierop drong de LGBTQ-belangenorganisatie Human Rights Campaign er bij hem op aan zich te verontschuldigen voor zijn "ongevoelige" opmerkingen.

Een paar dagen later twitterde Musk: "Ik ben absoluut voorstander van trans, maar al deze voornaamwoorden zijn een esthetische nachtmerrie."

Onlangs diende de transgenderdochter van Musk een aanvraag in om haar familienaam wettelijk te wijzigen, omdat ze niet langer geïdentificeerd wilde worden met haar biologische vader.

In zijn reactie aan Kelly op zondag uitte Musk ook een reeks aantijgingen tegen Fauci zonder aanvullende informatie of bewijsmateriaal te verstrekken.

Verhaal gaat verder

Sommige Republikeinen hebben gezegd de infectieziekte-expert te willen onderzoeken naar zijn aanpak van de COVID-19-pandemie. In recente tweets heeft Musk de GOP onderschreven en antidemocratische complottheorieën gedeeld.

Vertegenwoordigers van Kelly reageerden niet onmiddellijk op het verzoek van Insider om commentaar, dat buiten de Amerikaanse openingstijden werd ingediend.

Lees het originele artikel op Business Insider